Ljudabsorbenter från Akustikmiljö – en köpguide

I mer än 30 år har svenska Akustikmiljö tillverkat högkvalitativa och miljövänliga ljudabsorbenter. Ett utmärkt val för såväl offentliga som privata rum. I denna artikel tänkte vi därför berätta mer om Akustikmiljö och deras produkter.

Historien om Akustikmiljö 

Som tidigare nämnts är Akustikmiljö ett svenskt företag med flera decenniers erfarenhet av att tillverka trendiga och miljövänliga akustikprodukter. Förutom ljudabsorberande tak framställer man bland annat väggabsorbenter, tavlor och gardiner med goda ljudabsorberande egenskaper.

En av företags styrkor är att man har en egen produktion och även har tagit fram ett unikt och miljövänligt kärnmaterial. Detta i kombination med ett stort fokus på att tillverka moderna och snygga lösningar innebär att man kontinuerligt ligger i linje med nuvarande trender. Något som i sin tur leder till att deras produkter tilltalar nutida företag.

En översikt av Akustikmiljös produkter

Nedan följer en genomgång av en del av Akustikmiljös produktutbud:

SUND® Miljöundertak

Om du letar efter ett mångsidigt alternativ som kan användas i alla typer av miljöer, är SUND® helt rätt för dig. Detta högkvalitativa undertak kan användas i såväl industrier som kontor, musikstudios, offentliga miljöer eller bibliotek.

Förutom att effektivt dämpa höga ljudnivåer erbjuder detta tak många andra egenskaper. Det är exempelvis mycket funktionellt i och med att det kan dölja kablage, ventilation och andra installationer. Att det kan användas tillsammans med infällda spotlights och andra ljuslösningar är andra fördelar.

STARK Sportabsorbent

För påfrestande miljöer som idrottshallar, omklädningsrum och korridorer, rekommenderar vi dig att slänga ett öga på absorbenten STARK. En prisvärd ljudabsorbent som är speciellt framtagen för att minska ljud som är vanligt förekommande i sporthallar – bollar, redskap, visselpipor och höga röster.

Absorbenterna köpes styckevis och kan monteras både på vägg och i tak. Något som i kombination med den långa hållbarheten resulterar i en väldigt prisvärd lösning för såväl små som stora anläggningar.

Ytterligare fördelar är den enkla monteringen som inte heller stör befintlig ventilation, belysning och liknande.

SINGLE® Ljudabsorbenter 

En produkt som verkligen visar prov på Akustikmiljös förmåga att tillverka absorbenter som inte enbart gör gott, utan som också ser bra ut. Kärnan består av det unika materialet EcoSUND®, vilket sedermera kläs i dekorativt tyg. Perfekt i rum där det estetiska värdesätts minst lika mycket som akustiken!

Förutom den tilltalande tygklädseln kan dessa ljudabsorbenter även fås med en synlig eller dold ram. Du kan också välja att få dem utan ram för att skapa ett sömlöst utseende.

NIVÅ Vägg- och Takpaneler

NIVÅ är en annan produkt som visar prov på företagets fallenhet för att skapa moderna och visuellt tilltalande lösningar. Dessa paneler kan användas både på väggar och i. De är försedda med en unik design och kan fås i olika färger och storlekar för att skapa ett tredimensionellt utseende.

EFFEKT Vertikalabsorbent

Dessa unika absorbenter monteras hängande, vilket innebär att de hänger ner vertikalt från taket. Något som innebär att du slipper göra ändringar på befintliga installationer. I och med att de också köpes styckvis blir det en prisvärd akustiklösning.

HONEY Väggabsorbent

HONEY består av hexagonformade väggabsorbenter som kan användas för att skapa behagligare ljudnivåer och visuellt tilltalande lösningar. Precis som SINGLE® kan de fås i en mängd olika färger och tjocklekar, vilket skapar näst intill oändliga möjligheter. Det är endast din fantasi som sätter gränser för vad som är möjligt!

Därför bör du välja absorbenter från Akustikmiljö 

Det finns många goda anledningar till varför du bör välja produkter från Akustikmiljö, bland annat för att:

  • De erbjuder ett stort sortiment av både undertak och väggabsorbenter.
  • Du har möjlighet att få skräddarsydda lösningar.
  • Deras produkter håller en genomgående hög kvalitet.
  • Deras kärnmaterial EcoSUND® tål fukt, innehåller inga farliga fibrer och är helt fri från lim och bindemedel.
  • EcoSUND® är en högvärdig ljudabsorbent, klass A.
  • Deras produkter kan användas i många typer av miljöer, däribland industrier, kontor, bibliotek, skolor och sjukhus för att bara nämna några.

Handla hos Allakustik Under(bara)tak 

Om du är intresserad av Akustikmiljös absorbenter, kan du med fördel vända dig till oss på Allakustik. Vi lagerhåller många av deras produkter i våra butiker, vilka återfinns i Stockholm, Göteborg och Malmö. Dessutom kan vi hjälpa dig med installation i såväl små som stora projekt!

Tveka inte på att ta kontakt med oss vid eventuella frågor eller funderingar.