Undertak från Itaab – en köpguide

Om du är på jakt efter ett slitstarkt och lättskött undertak som även bidrar till en behagligare akustikmiljö, är taken från Itaab ett bra alternativ. I denna artikel tänkte vi därför berätta mer om Itaab och deras produkter.

Men först – kort om företaget

Itaab är ett svenskt bolag vars historia sträcker sig tillbaka till 50-talet. Under denna tid började man nämligen att tillverka och sälja undertak av metall. Från start fokuserade man framförallt på att erbjuda ett mindre sortiment av genomgående hög kvalitet.

Även om man fortfarande tillverkar och säljer innertak av metall har utbudet numera breddats. Förutom det egna varumärket Itaab tillhandahåller man också kvalitetsprodukter från Hunter Douglas märke Luxalon. Sedan mer än tio år tillbaka är man dessutom officiell återförsäljare av ljudmaskeringssystemet Oasis Qt™ på den nordiska marknaden.

Trots att grundutbudet har utökats rejält ligger övergripande fokus idag på specialtillverkning utifrån kundens önskemål. Man säger själv att kundens önskemål är sin nya standard. Något som också är nytt är att man i allt större utsträckning utvecklar nya system som kombinerar undertak och belysning.

En översikt av Itaabs produkter

Som tidigare nämnts har Itaabs sortiment utökats rejält sedan start. Nedan får du därför en komplett genomgång av deras utbud:

Sträckmetalltak 

Undertak av sträckmetall lämpar sig utmärkt att användas i kontor, butiker, hotell och andra liknande miljöer. Fördelen med dessa tak är att de ger ett lätt uttryck och en bra kombination av artificiellt- och naturligt ljus uppifrån. Elegant och modernt!

Alla undertak kan fås med olika storlekar på maskorna.

Rastertak

Precis som undertaken av sträckmetall lämpar sig rastertaken utmärkt att använda i kontors-, butiks- och hotellmiljö. I jämförelse med sträckmetalltaken är däremot dessa tak ännu luftigare.

Fällbara tak 

Till skillnad från ovanstående tak lämpar sig de fällbara modellerna utmärkt att använda i korridorer, entréer, sjukhus och andra liknande miljöer. Fördelen med fällbara tak är att de enkelt kan flyttas för att komma åt det ovanliggande utrymmet.

Kassettak 

Med ett kassettak från Itaab får du en högkvalitativ och tålig produkt av antingen aluminium, stål eller sträckmetall. Dessa tak går att få i en mängd olika utföranden och lämpar sig utmärkt att använda i restauranger, kök och butiker.

Paneltak 

Precis som kassettaken kan dessa tak fås i en mängd olika material och utföranden. Förutom att vara estetiskt tilltalande är de också extremt tåliga och tåls därför att användas i miljöer där det finns risk för åverkan. Använd paneltaken i butiker, restauranger, kontor och lättare industrier.

Robusta tak

Med hjälp av robusta tak kan du skapa ett unikt och tilltalande utseende samtidigt som du får en gedigen produkt som tål en hel del åverkan. Dessa tak används med fördel i skolkorridorer, idrottshallar och andra liknande miljöer.

Luxalontak 

Luxalontak har ett minst sagt unikt utseende som ger ett elegant och smakrikt intryck hos betraktaren. Dessa tak kan dessutom tillverkas i en mängd olika utföranden samtidigt som de är försedda med en mycket motståndskraftig ytbehandling. Ett perfekt val för krävande miljöer.

Därför bör du välja undertak från Itaab 

Det finns många goda anledningar till varför du bör välja ett undertak från Itaab. Nedan har vi samlat några av dem:

  • Ett brett standardsortiment
  • Möjlighet att få skräddarsydda och unika tak
  • Genomgående hög kvalitet
  • Många goda egenskaper – lättskött, slitstarkt, fukttåligt och ljudreducerande
  • Lång livslängd resulterar i god ekonomisk lönsamhet
  • Gediget miljötänk där merparten av all aluminium är återvunnen
  • Bra kombination av design och funktionalitet
  • Smarta och snygga lösningar med modellanpassade armaturer
  • Många användningsområden, både inom- och utomhus

Köp ditt tak hos Allakustik

Om du är intresserad av Itaabs undertak, kan du med fördel vända dig till oss på Allakustik. Vi lagerhåller många av deras produkter i våra butiker, vilka återfinns i Stockholm, Göteborg och Malmö. Dessutom kan vi hjälpa dig med installation i såväl små som stora projekt!

Tveka inte på att ta kontakt med oss vid eventuella frågor eller funderingar.