Ljudabsorbenter i lägenhet – för en tystare bostad

Ett vanligt återkommande problem hos många som bor i bostads- och hyresrätter är att man stör sig på höga ljudnivåer. Här tänkte vi därför berätta mer om hur du kan använda ljudabsorbenter för att få en tystare bostad!

Vanliga orsaker till buller 

Buller och höga ljudnivåer kan uppstå på många olika sätt. I lägenheter brukar dessa problem däremot härröra från:

  • Ventilationsanläggningar
  • Grannar
  • Trafikerade vägar

 

Buller kan medföra negativa hälsoeffekter

Oavsett varifrån bullret kommer ifrån kan det ha en negativ inverkan på din hälsa. Det behöver inte heller handla om högljutt buller. Även lågfrekventa ljud kan påverka en negativt. Men vilka negativa hälsoeffekter riskerar bullret att orsaka? Det kan exempelvis leda till:

  • Koncentrationssvårigheter
  • Sömnsvårigheter
  • Ljudkänslighet
  • Hörselnedsättning
  • Ökad stress

För att lära dig ännu mer om de potentiella hälsoeffekterna rekommenderar vi dig att läsa vår tidigare artikel där vi besvarat frågan ”Hur påverkar ljud hälsan?”.

 

Minska bullret med ljudabsorbenter 

Ett av de många sätten som man kan använda för att få bukt med bullret är att montera ljudabsorbenter i sin lägenhet.

Vad som gör ljudabsorbenterna unika är att de tillverkas av särskilda material som effektivt fångar upp och eliminerar höga och lågfrekventa ljud i bostaden. De funkar allra bäst mot ljud som kommer inifrån lägenheten, men kan även ha viss verkan mot ljud som kommer utifrån.

Ljudabsorbenterna monteras på väggen och gå att få i otaliga kulörer, former och storlekar. Något som gör att de inte enbart förbättrar ljudmiljön, utan även interiören. De är dessutom enkla att montera!

Sammantaget erbjuder absorbenterna en effektiv och flexibel lösning på ett allvarligt och vanligt återkommande problem. Vad mer kan man begära?

 

Ta hjälp av Allakustik Under(bara)tak

Hos oss på Allakustik Under(bara)tak hittar du ett marknadens största utbud av ljudabsorbenter. Vi arbetar uteslutande med ledande varumärken som Absoflex, Akustikmiljö, Ecophon, Knauf Danoline, Paroc och Rockfon. På så sätt kan du vara säker på att få en effektiv akustiklösning. Dessutom kan vi hjälpa dig genom hela processen – från produktval till installation!

Utforska vår produktkatalog, besök någon av våra butiker i Stockholm, Göteborg och Malmö, eller hör av dig till oss vid eventuella frågor eller funderingar.