Tips för att ljudisolera ditt innertak

Troligtvis alla har någon gång blivit utsatta för höga och irriterande ljud. Antingen på sin arbetsplats eller också i sitt hem. Med största sannolikhet både och. För att minska ljudnivåerna och skapa en behagligare inomhusmiljö på ditt jobb eller i ditt hem, kan du med fördel använda dig av ljudabsorberande innertak.  

 

Innehåll 

  • Vikten av en behaglig akustikmiljö
  • Öka trivseln med ljudabsorberande innertak
  • Handla hos Allakustik Under(bara)tak

 

Vikten av en behaglig akustikmiljö

Som nämnts inledningsvis har troligtvis alla blivit utsatta för höga ljudnivåer någon gång i sitt liv. Det kan exempelvis handla om högljudda arbetskollegor, brummande ljud från ventilationsanläggningen, en granne som dammsuger eller bullrande ljud från en motorväg.

Om du kan relatera till något av ovanstående exempel så vet du också hur irriterande det kan vara. Och hur svårt det kan vara att fokusera på det man ska göra, att slutföra en arbetsuppgift eller koppla av i sitt hem. Faktum är däremot att dessa störande ljud kan vara farliga för din hälsa.

Förhöjda ljudnivåer är farligare än vad många tror. Att utsättas för dem under en längre tid kan exempelvis leda till koncentrationssvårigheter, sömnproblem, ständig huvudvärk och mycket mer.

Att skapa en behaglig akustikmiljö på både jobbet och i ditt hem är således av största vikt för ditt välmående och din hälsa. Låt oss därför berätta mer om hur du kan lyckas med just detta!

 

Öka trivseln med ljudabsorberande innertak

Ett av de allra bästa och effektivaste sätten att skapa en behagligare akustikmiljö, är att börja med taket. Många tak, speciellt på arbetsplatser, är tillverkade av hårda material såsom betong, vilket medför att ljudet studsar och blir högre i lokalerna. Detsamma gäller såklart i ditt hem.

För att undvika detta kan du med fördel montera ljudabsorberande innertak som fångar upp oönskade ljud och därav sänker ljudnivån avsevärt.

En stor fördel med ljudabsorberande innertak, även kallat akustiktak, är att det kan monteras ovanpå det befintliga innertaket tack vare installationen med bärverk. Något som även gör det enkelt att dölja synliga konstruktioner som ventilation och liknande.

Eftersom akustiktaket hamnar ovanpå det befintliga innertaket så hjälper det till att minska såväl inre som yttre ljud.

Ytterligare en stor fördel är att dessa tak kan fås i en mängd olika utföranden. Möjligheterna är näst intill oändliga och ger dig således chansen att låta kreativiteten flöda. Välj ett unikt innertak som ger rummet nytt liv eller välj ett som ackompanjerar den övriga inredningen på ett sömlöst sätt.

Handla hos Allakustik Under(bara)tak

Hos oss på Allakustik Under(bara)tak hittar du ett marknadens största utbud av ljudabsorberande innertak. Vi arbetar uteslutande med marknadsledande varumärken, vilket säkerställer att du får en akustiklösning av bästa möjliga karaktär. Dessutom kan vi hjälpa dig genom hela processen – från valet av tak till installation!

Utforska vår produktkatalog, besök någon av våra butiker i Stockholm, Göteborg och Malmö, eller hör av dig till oss vid eventuella frågor eller funderingar.