Att tänka på när du ska sätta nytt innertak på befintligt

När du ska förse hemmet eller arbetsplatsen med ett nytt innertak kan du antingen välja att ta ner det ursprungliga taket eller sätta upp det nya på det befintliga. Här tänkte vi fokusera på det sistnämnda alternativet.

 

Varför väljer man att montera ett nytt innertak på det gamla?  

Det finns många goda anledningar till varför många väljer att montera ett nytt innertak på det gamla. Dels eftersom det resulterar i enklare och snabbare installation samt lägre kostnader, men också på grund av att det ger en möjlighet att dölja diverse installationer. Ventilationsrör är ett exempel på sådant som kan döljas.

 

Det medför däremot inte bara fördelar

Inget gott som inte för något ont med sig. Takinstallationer på befintliga tak är inget undantag. När man väljer detta alternativ bör man nämligen vara medveten om att takhöjden blir betydligt lägre, samtidigt som framtida arbeten kan bli både dyrare och kostsammare.

 

Tips till dig som ska sätta upp ett nytt innertak på det befintliga 

Som vi varit inne på tidigare bygger denna lösning en del på höjden. Ett bra tips är därför att kontrollera exakt hur mycket takhöjd du kommer att tappa. Säkerställ också att du känner dig bekväm med detta och inte löper risk att ångra dig i efterhand.

Tänk på att olika bärverk och installationer bygger olika mycket på höjden. Har valt ett alternativ som gör att du tappar för mycket höjd finns det möjligtvis ett annat som kan vara bättre lämpat.

Ytterligare ett tips är att fundera över befintliga och nya installationer. Finns det några ventilationsrör eller andra installationer som du vill och kan dölja? Eller finns det några andra installationer, exempelvis spotlights, som du vill göra? Genom att planera för detta i tidigt skede blir arbetet betydligt enklare.

 

Ta hjälp av Allakustik Under(bara)tak

Hos oss på Allakustik Under(bara)tak hittar du allt som kan tänkas behövas till ditt kommande innertaksbyte. Vi erbjuder allt ifrån bärverk till akustikplattor från marknadens ledande varumärken. Se sortimentet i vår produktkatalog.

Ytterligare en fördel med att handla hos oss är att vi kan hjälpa dig genom hela processen – från projektering och beställning till montage. Med över 25 års erfarenhet kan vi garanterat hitta en lämplig lösning för just dig!