Ljudabsorbenter från Rockfon – en köpguide

Med ljudabsorbenter från Rockfon kan du få det bästa av båda världar – en behaglig ljudmiljö och ett visuellt tilltalande utseende som ackompanjerar resten av lokalerna. Låt oss därför berätta mer om Rockfon och deras förstklassiga produktutbud inom ljudabsorbering. 

 

Kort om Rockfon 

Rockfon är ett svenskt företag inom den internationella ROCKWOOL-koncernen. Totalt har koncernen 22 säljkontor, 8 produktionsanläggningar och fler än 500 anställda över hela världen.

Företaget arbetar uteslutande med att ta fram, vidareutveckla och producera akustiska stenullslösningar för undertak och väggar. Något som tillsammans med Chicago Metallic-bärverk och andra tillbehör skapar en optimal akustiklösning som både är snabb och enkel att montera, samtidigt som den är visuellt tilltalande.

Förutom att tillverka förstklassiga produkter lägger man också stort fokus på att skapa en cirkulär ekonomi, förbättra resurseffektiviteten och gynna säkerheten, hälsan och välbefinnandet hos dem som tillverkar och använder företagets produkter.

 

En översikt av Rockfons produkter 

Det som gör Rockfons undertaksskivor och väggabsorbenter unika är att dem är tillverkade av stenull. Ett mångsidigt material med många goda egenskaper. Däribland en hög slitstyrka och brandsäkerhet, god ljudabsorption samt angenäm hygien.

Tack vare de många egenskaperna kan Rockfons produkter användas i en mängd olika typer av miljöer. Däribland kontor, butiker, restauranger, offentliga miljöer samt sjukhus och andra hälsovårdsanläggningar, för att bara nämna några.

När det kommer till undertakslösningar erbjuder man flertalet olika kollektioner, vilka är anpassade för olika typer av miljöer och krav. Till dessa hör:

  • Vita designundertak
  • Vita klassiska undertak
  • Vita standardundertak
  • Designundertak i färg
  • Specialundertak som är anpassade för exempelvis hälsovård och industri

Detsamma gäller Rockfons väggabsorbenter, vilka går att få i en mängd olika utföranden. I produktföljen ryms bland annat vita designabsorbenter samt absorbenter som är speciellt framtagna för skolor, sporthallar och andra miljöer där risken för slag och stötar är stor.

Utöver detta erbjuder Rockfon ett stort utbud av praktiska och snygga bärverk. Bland sortimentet återfinns bl.a. standard bärverk, design- och färgade bärverk, monolitiska lösningar samt extra korrosionsbeständiga verk.

För att summera det hela erbjuder Rockfon en akustiklösning för alla typer av miljöer – oavsett förutsättningar och behov!

 

Handla hos Allakustik

Om du också vill uppleva fördelarna med Rockfons ljudabsorbenter och bärverk, kan du med fördel vända dig till oss på Allakustik. Vi lagerhåller dessa produkter i våra butiker, vilka återfinns i Stockholm, Göteborg och Malmö. Dessutom kan vi hjälpa dig genom hela processen – från köp till installation i såväl små som stora projekt!

Tveka inte på att ta kontakt med oss vid eventuella frågor eller funderingar.