Undertak från Träullit – en köpguide

Träullit är ett svenskt familjeföretag som utvecklat och sålt högpresterande undertak ända sedan 1946. Ända sedan i mitten av 40-talet har tillverkningen skett i Österbymo där den sker än idag. Låt oss berätta mer om Träullit och deras fantastiska produkter som lämpar sig utmärkt för dig som är på jakt efter ett funktionellt undertak! 

 

Men först – kort om Träullit 

Som tidigare nämnts grundades Träullit år 1946. Det anrika familjeföretaget drogs igång av Lennart Rääf och drivs numera av hans son, Bengt Rääf. Ända sedan starten har man haft en tydlig idé och vision. En idé om vad man vill skapa och en vision om vad man vill uppnå.

Redan från början har man nämligen fokuserat på att utveckla och tillverka träullsskivor och -plattor av cementbunden ull. Ett mångsidigt och funktionellt material som lämpar sig utmärkt för undertak.

Tack vare materialets många goda funktioner blev Träullits skivor snabbt populära och fortsätter att vara det än idag. Sedan början av 2000-talet har sortimentet utökats för att numera inkludera ett egenutvecklat byggsystem vid namn Träullit Helväggselement.

 

Därför bör du välja undertak från Träullit 

Det finns många goda anledningar till varför du bör välja ett undertak från Träullit. Först och främst på grund av materialet som är sprunget ur vår natur. För att tillverka de högpresterande skivorna använder man sig nämligen av träull från gran, vilket sedermera sammanfogas med hjälp av ren cement. En blandning som medför många goda egenskaper!

Förutom att Träullitskivorna är förnybara och helt fria från giftiga ämnen, ger de också en god värmeisolering. Något som gör dem mycket energieffektiva. Utmärkande för företagets plattor är också dess slitstyrka och goda resistens mot såväl brand, mögel och röta.

Kombinationen av träull och cement gör dessutom skivorna till utomordentliga ljudabsorbenter, vilket är extra fördelaktigt i lokaler med höga ljudnivåer.

 

Välj mellan olika utföranden

Inte nog med att Träullit erbjuder ett funktionellt och högpresterande undertak, kan du också välja mellan en mängd olika utföranden. Välj mellan flertalet produkter som kan fås i många olika kulörer från NCS-systemet.

För att summera det hela erbjuder Träullit ett attraktivt val för dig som önskar ett funktionellt och miljövänligt undertak med god akustikförmåga samt hög beständighet mot brand, mögel och röta.

Använd fördelaktigen plattorna i offentliga miljöer, skolor, sporthallar, korridorer, kontor, restauranger, simhallar, samlingslokaler eller andra liknande lokaler.

 

Handla hos Allakustik

Om du önskar att köpa undertak från Träullit, kan du med fördel göra det hos oss på Allakustik. Du hittar många av deras produkter i våra butiker i Stockholm, Göteborg och Malmö. Dessutom kan vi hjälpa dig med installation i såväl små som stora projekt!

Utforska vår kompletta produktkatalog eller kontakta oss vid eventuella frågor eller funderingar. Varmt välkommen till Allakustik – ditt förstahandsval vid köp av undertak och ljudabsorbenter.