Därför bör du dölja ventilationsrör med innertak

Det är många företag och fastighetsägare som upplever problem med synliga ventilationsrör och andra takinstallationer. Antingen på grund av att de inte är visuellt tilltalande eller också för att de ger ifrån sig störande ljud. Ibland en kombination av både och. För att få bukt med problemet på ett enkelt och smidigt sätt, kan du med fördel använda dig av akustiktak!

 

Dölj rören med ett nedpendlat tak

Det finns goda anledningar till varför du bör dölja ventilationsrör och andra takinstallationer med ett nedpendlat akustiktak. Först och främst på grund av att det är väldigt smidigt att täcka även stora ytor.

I de allra flesta fall finns det nämligen ventilationsrör på flera håll i lokalerna. Att dölja dessa med flera små gömmor är varken visuellt tilltalande eller särskilt enkelt. Det är oftast väldigt tids- och energikrävande. Något som du slipper med hjälp av ett nedpendlat undertak!

Ytterligare en fördel med att dölja rören och installationerna med ett tak är att det är visuellt tilltalande. Det ger lokalerna ett sömlöst utseende samtidigt som taken går att få i en mängd olika utföranden. På så sätt kan du säkerställa att det följer samma stil som den övriga inredningen.

En annan positiv sak med taklösningen är att eventuella oljud elimineras eller minskas avsevärt. Störande ljud från ventilationen är således ett minne blott. Genom att välja ett ljudabsorberande tak kan di dessutom skapa en bättre inomhusmiljö för dig och de andra som vistas i lokalerna.

Sammantaget får du en kostnadseffektiv lösning som löser många av dina problem:

  • Du slipper se de fula ventilationsrören och takinstallationerna
  • Du slipper eventuella oljud från dessa
  • Du kan matcha taket med den övriga inredningen
  • Du kan få en behagligare akustikmiljö

 

Ta hjälp av Allakustik Under(bara)tak

Om du önskar att dölja ventilationsrören med hjälp av ett undertak, kan du med fördel vända dig till oss på Allakustik Under(bara)tak. Med över 25 års erfarenhet och tusentals genomförda arbeten kan vi garanterat hitta rätt lösning för just dig!

I vår produktkatalog och i våra butiker hittar du ett stort utbud av högpresterande akustiktak från marknadsledande varumärken. Dessutom har vi möjlighet att hjälpa dig genom hela processen – från beställning till montage.

Tveka inte på att höra av dig till oss vid eventuella frågor eller funderingar, varmt välkommen!