5 ljuddämpande material som minskar bullret

Att vistas i bullriga miljöer kan över tid leda till allvarliga hälsoproblem. För att minska ljudnivåerna och skapa en behagligare inomhusmiljö hemma eller på jobbet, kan du med fördel använda dig av ljuddämpande material. Låt oss därför tipsa om fem material som hjälper dig med detta!

 

Innehåll

  • Tips på ljuddämpande material
  • Praktiska akustiklösningar för en behagligare miljö
  • Ta hjälp av Allakustik Under(bara)tak

 

Tips på ljuddämpande material

Nedanför listar vi några material som kan användas när du vill skapa en behagligare akustikmiljö inomhus:

 

1. Fibermaterial

En av de material som fungerar allra bäst när du vill sänka ljudnivåerna är s.k. fibermaterial. Exempel på sådana är mineral-, sten och glasull. En stor anledning till att de fungerar så bra är för att de har en porös yta som effektivt absorberar ljud och förhindrar att det studsar vidare.

 

2. Gips

Ett annat material som fungerar ljuddämpande är gips.

 

3. Textilier

Mjuka och tjocka textilier är även de ljuddämpande. Använd exempelvis mattor, gardiner, kuddar, filtar, kuddar och mjuka möbler för att minska efterklangstiden och ljudnivåerna!

 

4. Träull

En av våra leverantörer – Träullit – tillverkar ett unikt material som består av träull från gran, vatten, cement och kalkstensmjöl. Resultatet är ett beständigt och förnybart material som effektivt absorberar ljud och minskar buller i bl.a. samlingslokaler, restauranger, skolor, sporthallar, korridorer och andra liknande lokaler.

 

5. Skumgummi

Sist men inte minst tänkte vi tipsa om skumgummi och s.k. akustikskum, vilka effektivt minskar ljudnivåerna och är vanligt förekommande i bl.a. musikstudios.

 

Praktiska akustiklösningar för en behagligare miljö

Att integrera de ovannämnda materialen i sitt hem eller på sin arbetsplats är oftast lättare sagt än gjort. Åtminstone om man vill göra det på ett snyggt sätt. Som tur är finns det praktiska och visuellt tilltalande absorbenter som är tillverkade av ljuddämpande material. Perfekt när du vill skapa en behagligare inomhusmiljö!

Som exempel finns det ljudabsorbenter som monteras i taket (s.k. akustiktak) och på väggen (s.k. väggabsorbenter).

 

Ta hjälp av Allakustik Under(bara)tak

Hos oss på Allakustik Under(bara)tak hittar du ett stort utbud av både väggabsorbenter och akustiktak. I vår produktkatalog hittar du allt du kan tänkas behöva för att minska ljudnivåerna i alla typer av miljöer.

Ytterligare en fördel med att handla hos oss är att vi kan hjälpa dig genom hela processen – från projektering och beställning till montage. Med över 25 års erfarenhet kan vi garanterat hitta en lämplig lösning för just dig!