Hur får man ett skarvfritt tak? Vi ger dig svaret

Det finns många där ute som drömmer om att få ett innertak som är fritt från skarvar. Men hur lyckas man egentligen med detta? Här berättar vi mer om hur du gör för att få ett skarvfritt tak.

Goda anledningar att välja ett tak utan skarvar

Det finns många goda anledningar till varför folk väljer att förse sina hem och kontorslokaler med innertak som saknar skarvar. En av de största fördelarna som brukar nämnas är att det skänker rummet en stilren och modern känsla. Något som efterfrågas hos många just nu.

Det eleganta utseendet är däremot inte den enda anledning till att man suktar efter ett skarvfritt tak. Eftersom det inte finns några skarvar samlas inte lika mycket smuts och damm i dessa tak, vilket brukar uppskattas av bland annat allergiker. Därutöver gör avsaknaden av skarvar taket mer lättstädat.

Så får du ett skarvfritt tak

Det finns huvudsakligen två olika tillvägagångssätt för att få ett innertak som är fritt från skarvar. Antingen förser du taket med gipsskivor och spacklar igen alla skarvar eller också använder du dig av släta undertaksplattor som monteras med ett dolt bärverk. Vi rekommenderar det sistnämnda då det är betydligt enklare!

Vill du få ännu fler tips inför din takrenovering? 

Spana då in nedanstående artiklar från vår kunskapsbank:

Ta hjälp av Allakustik Under(bara)tak

Vi hoppas att du nu har bättre koll på hur man går tillväga för att skapa skarvfritt innertak. Önskar du däremot hjälp med att välja rätt produkter och installera dessa, kan du med fördel vända dig till oss på Allakustik Under(bara)tak!

Vi erbjuder ett stort utbud av akustiktak, bärverk, väggabsorbenter och tillbehör från marknadens ledande varumärken. I vår produktkatalog hittar du allt du kan tänkas behöva för att skapa en trevligare inomhusmiljö i ditt hem eller på din arbetsplats.

Har du några frågor eller funderingar? Tveka inte på att kontakta oss. Vi hjälper dig gärna genom hela processen – från beställning till montage.